‘Al na de eerste behandeling kon ik beter bewegen en weer langere stukken lopen’

Floor foto

Ik kwam redelijk gebroken binnen bij Hans. Alhoewel…., gebroken bleek het gelukkig niet te zijn maar er was duidelijk iets niet goed met mijn knie. Een dag na mijn ski-vakantie verloor ik tijdens mijn vaste hardlooprondje de kracht in mijn linkerknie en belandde op de grond. Ik heb 3 weken op krukken gelopen en hoopte dat het herstel ‘als vanzelf’ zou gaan. Meestal helpt mijn ‘positieve denken’ mij maar helaas zat dit, in combinatie met mijn koppigheid, me nu alleen maar in de weg. 

Via mijn personal trainer John Black kwam ik bij Hans terecht. Volgens John een echte ‘goeroe’. Dat kan ik nu alleen maar beamen. 
Kritisch keek hij naar mijn houding en lichaam. Hij neemt écht alles in zich op, humt en knikt af en toe wat en onbegrijpelijke krabbels verschijnen op de iPad. Hans nam uitgebreid de tijd voor me tijdens de behandelingen. Soms duurde een behandeling zelfs 2 uur. Dat vond ik heel prettig. Niet ‘even 20 minuten op de bank en de volgende patiënt’ maar met tijd en aandacht werd er met mij gewerkt aan mijn lijf. 

Eerst de reset. Reset? Ja, reset. En zo, dat heb ik geweten ook de eerste twee behandelingen! Ik was naderhand doodmoe. Zelfs mijn kaken bleken vast te zitten en ook mijn kleinste teen moest worden losgemaakt om uberhaupt vanuit een rechte houding te kunnen bewegen. Alles staat met alles verbonden en dat leer je wel door Hans. Een tip is om na de behandelingen flink veel water te drinken. Hoofdpijn ligt op de loer omdat je lichaam zo hard aan de slag gaat met alle vrijgekomen afvalstoffen.

De behandelingen hadden vrij snel effect. Al na de eerste behandeling kon ik beter bewegen en weer langere stukken lopen. Na de tweede behandeling ging het nog een stukje beter en begon ik weer soepeler te worden. Langzaam kon ik weer gaan sporten. En wat een verademing is dat! Niet kunnen sporten betekent voor mij ook niet goed kunnen werken en vooral niet goed kunnen loslaten. Mijn hoofd maakte overuren! Ik had in alles dus last van mijn niet goed functionerende lijf. 
Bij behandeling drie begon ik de verbindingen in mijn lijf zelf wat meer door te krijgen. Drukte Hans op mijn onderrug dan voelde ik in mijn schouderblad ook iets gebeuren. Erg boeiend vond ik dat! Het is net als bij een computer. Druk op de combinatie van twee toetsen en er gebeurt iets heel anders op je beeldscherm dan het indrukken van die ene toets. En zo werken bewegingen in je lijf dus ook. Daar bewust van zijn geeft veel inzicht.
Volgens mij vond Hans mijn ontdekkingen net zo leuk als dat ik dat zelf vond. Vak-idioot meets een nieuwsgierige klant. Ik kreeg meer oefeningen mee naar huis en het werd duidelijk dat vooral IK aan de slag moest. Gelukkig waren het oefeningen die ik ook gemakkelijk in de auto kon doen of zittend op mijn bureaustoel. Bovendien begon ik voorzichtig met racefietsen omdat hardlopen nog te belastend was voor mijn knie. Ik kreeg veel praktische tips mee om zo goed mogelijk op de fiets te zitten. Tips die me nu nog helpen want als ik even een pijntje voel ontdek ik dat ik door kleine aanpassingen in mijn houding de pijn zelf kan verhelpen. En dan te bedenken dat ik 3 maanden geleden zelfs nog niet op mijn oma-fiets kon fietsen! 

Ik heb misschien nog niet de conditie en kracht die ik had voor mijn blessure maar ik kan weer gaan opbouwen. Ik kan weer lopen, fietsen en heb gelukkig mijn eerste groepstraining bij Basic Black weer gedaan. Wat een verademing! Wat heb ik sporten gemist!
Een pluspunt is dat ik nu veel bewuster ben van de bewegingen in mijn lichaam en het nut van (uit)rusten. Altijd maar doorgaan, rennen en vliegen is één van de oorzaken geweest van deze blessure. 

Hans is een absolute vakman die iedere klant en klacht heel serieus neemt. Met aandacht, passie en liefde voor het vak gaat hij aan de slag. Dit doet hij niet alleen ‘voor’ de klant maar vooral ‘met’ de klant. Ik ben hem enorm dankbaar.