‘In het begin was een wandeling van huis naar de auto al ‘niet te doen’, maar ik ben nu weer in staat tot een wandeling van circa 12 km’

Bas foto

In 2012 liep ik als, fanatiek hardloper (halve marathons e.d.), een blessure op in mijn onderbeen tijdens een training. Helaas had ik dagelijkse brandende en kloppende pijn die niet ‘zomaar’ te duiden was. Ik ontmoette meerdere fysiotherapeuten, sportartsen, huisartsen, neurologen en orthopeden. Dit betekende meerdere scans (MRI/echo/röntgen), maar ook meerdere diagnoses en oorzaken. Maar ook een scala aan oplossingen: dry needling, massage, oefeningen, shockwave, herzorg kousen en nog veel meer. Helaas hielp niets.

En op de scans was verder niets te zien, wat een oplossing ook niet makkelijker maakte. Ik wilde niet geloven dat ik nooit meer zou kunnen hardlopen. Maar ik wilde helemaal niet leven met chronische pijn. Ik gaf niet op en ‘googlede’ totdat ik uiteindelijk bij Hans terecht kwam. Hij was de eerste die niet startte met een diagnose en een oplossing, maar luisterde en mijn sporthart serieus nam.

In zijn behandeling combineert hij het verhaal (pijnbeleving), mijn lichaam (hoe voelt het aan) en theorie (klopt de theorie met wat ik zie). Soms vergeet ik een element te vertellen, maar op de een of andere manier weet hij altijd te vinden waar het ‘hapert’. En aansluitend op de behandelingen doe ik twee keer per dag balans- en stabiliteitsoefeningen om mijn lichaam te trainen naar een grotere belastbaarheid. Dit helpt om weer te vertrouwen en te luisteren naar mijn eigen lichaam.

In het begin was een wandeling van huis naar de auto al ‘niet te doen’, maar ik ben nu weer in staat tot een wandeling van circa 12 km (fysiek). En in het begin was het leven zeer waardeloos zonder hardlopen, maar door het woordeloos vertrouwen, heb ik het plezier in andere sporten en het leven teruggevonden (mentaal). Hans werkt vanuit betrokkenheid, met volle aandacht en passie om aansluitend bij ieders sportniveau je weer op weg te helpen. En hij is er altijd om op terug te vallen!