'Ik ben enorm geholpen door Hans waardoor ik gelukkig weer mijn favoriete sport kan uitoefenen!’

Foto Mark de Vos

Nadat ik de marathon had volbracht besloot ik het wielrennen weer op te pakken en verzuimde ik het lopen goed af te bouwen. Na een aantal weken begon de pijn in mijn heup heftiger te worden wat mij uiteindelijk noodzaakte helemaal te stoppen met sporten. Na maanden van gedwongen rust wilde ik weer voorzichtig beginnen maar de pijn bleef. Ik heb vanalles geprobeerd, van mijn houding op de fiets tot zooltjes in mijn schoenen. Ook ben ik naar diverse fysiotherapeuten geweest die voornamelijk bezig waren met pijnbestrijding en het los masseren van spieren. Uiteindelijk was dit geen permanente oplossing.

Hans hanteert een hele andere methode. Hij heeft de pijnplek amper aangeraakt maar met juist met zijn deskundige oog naar mijn houding gekeken. Door het hardlopen was er een scheefstand ontstaan die pijn in mijn heup veroorzaakte. De afgelopen maanden heeft Hans mij heel bewust gemaakt van mijn houding waardoor ik weer in staat was om mijn natuurlijk balans terug te vinden. Hans heeft me geleerd om heel goed naar mijn lichaam te luisteren en met oefeningen dit bewustzijn getraind. Hierdoor heb ik heel veel voortuitgang geboekt. Ik ben nu in staat om weer voor langere tijd nagenoeg pijnvrij te fietsen. Als er pijntjes optreden kan ik door de oefeningen snel weer opzoek naar de natuurlijke balans waardoor de pijn meestal snel verdwijnt.

Ik ben enorm geholpen door Hans waardoor ik gelukkig weer mijn favoriete sport kan uitoefenen!

Ik raad Hans aan omdat hij zich niet alleen focust op het plaatselijk probleem/pijn (gevolg van..) maar juist op het hele lichaam en dit weer in balans probeert te brengen.