"Nu, tien jaar later, ben ik nog steeds regelmatig bij hem te vinden."

In 2011 lag ik voor het eerst bij Hans op de behandeltafel. Nu, tien jaar later, ben ik nog steeds regelmatig bij hem te vinden. Uiteraard kan ik met blessures bij hem terecht, maar ik kom ook juist bij Hans om blessures te voorkomen. Topsport betekent onder andere veel trainen. Wanneer je lichaam hierdoor vermoeid raakt, stijgt de kans op blessures. In zware trainingsblokken zijn de behandelingen van Hans daarom essentieel. Hij activeert de zwakke plekken in het lichaam en zorgt ervoor dat links/rechts-verschillen minimaal zijn. Wanneer het lichaam in balans is, kan je de zware trainingen aan en kan je stappen maken.

Ook in het wedstrijdseizoen kom ik regelmatig bij Hans langs. Hij weet mijn spier-, gewricht-, en zenuwsystemen in de weken en dagen voor belangrijke toernooien te finetunen, waardoor ik nog net een beetje meer uit mezelf kan halen. Dit kan het verschil zijn tussen winst en verlies.

Topsport draait om details. Om het meeste uit de behandelingen te halen bestudeert Hans daarom regelmatig beelden van mijn trainingen en wedstrijden. Door te letten op mijn houding en bewegingen tijdens (onder andere) het starten en het accelereren, kan hij nog gerichter te werk gaan. Ook kan ik door middel van zijn analyses verbeteringen aanbrengen in mijn techniek. Mede hierdoor heb ik de afgelopen seizoenen meerdere podiumplaatsen behaald op nationale en internationale toernooien.