Off

Mijn 1e wedstrijdweek(end) van het seizoen 2015-2016 met Team Afterpay

De voorbereidingsfase van eind april tot en met eind oktober is voorbij!

Anderhalve week geleden hebben in Enschede de eerste belangrijke wedstrijden van het seizoen 2015 – 2016 plaatsgevonden.

Van de 500 meter vrouwen tot en met de mass start voor heren was er volop strijd voor de plekken van de eerste World Cup wedstrijden van het seizoen. De gevestigde orde moest vol aan de bak tegen de opkomende nieuwe namen met als gevolg verrassingen, teleurstellingen, verlies of juist succes.

IMG_1984-1Voor Team Afterpay begon de week van de wedstrijden op maandag met een perspresentatie in Zwolle. Daarna vertrok het team naar Enschede voor 2 dagen voor een minitrainingskamp.

Een fijn kamp waar in alle rust de puntjes op de i konden werden gezet voor een goed wedstrijdweekend.

Mijn voornaamste aandachtspunt is (ook) tijdens de voorbereiding naar de wedstrijden toe te checken dat elke millimeter in het lichaam soepel is en optimaal functioneert om zo goed mogelijk te presteren.

Nadat ik woensdagochtend en begin van de middag in het Racketcentrum Heerenveen naast Thialf een paar behandelingen had ben ik daarna weer naar Enschede vertrokken voor de behandelingen van een paar mannelijke sprintcollega’s van de Afterpay dames.

 

 

IMG_1992De Afterpay dames waren deels woensdagavond en deels donderdagochtend weer present in Enschede voor de laatste trainingen en wedstrijdvoorbereidingen voor het weekend.

Tijdens de wedstrijddagen heeft een ieder een eigen invulling voor de preparatie van de race. Invullingen waren bijvoorbeeld vroeg of later even op het ijs in de ochtend, in het hotel blijven en opwarmoefeningen doen met fietsen op de Taxc. Ik blijf dan de ochtend in het hotel voor eventuele laatste checks.

Zaterdag waren er 2 x 500 meter races. En zondag de 1000 meter. De twitterreacties met resultaten van @FloorvdBrandt, @bowerff, @Benteberge, @mayonkuipers, @jorientermors, @AnnetteGerrit en @aniceasha kunnen jullie ook zien op de welkomstpagina van deze website. (de reactie van Rosa Pater onbreekt omdat Rosa geen twitteraccount heeft)

Het was een weekend met goede schaatsresultaten voor een mooi vervolg van het seizoen 2015-2016.

Reacties

comments

2