Marielle foto
Wat een groot cadeau kregen mijn man en ik in februari 2014 … een gezonde dochter!
Dit was het vierde meisje in de rij. Ons geluk kon niet op, maar dit gevoel had ik niet.
24 uur per dag had ik pijn. Last van mijn bekken, onderrug, rechterarm en nek. Staan, zitten, lopen, liggen, iets optillen alles kon slechts ‘ met mate’. Maar wat was de maat?! Per dag was dat anders. In een gezellig druk huishouden met een baby is het alle zeilen bij zetten. Dit kon ik niet, hoe frustrerend en machteloos heb in me gevoeld.

Eerste stap naar herstel zou de bekken fysiotherapeut zijn. Na onderzoek bleek er geen sprake was van instabiliteit. En zes weken na de bevalling kon ik beginnen met wat oefeningen.

De bedrijfsarts gaf aan dat zij een adres had waar ik met 2 a 3 behandelingen me een stuk beter zou voelen. Op haar advies ben ik terecht gekomen bij een orthomanueel therapeut. Na het eerste onderzoek bleek mijn ruggenwervel in een S-vorm te staan. De prognose: ca. 8 behandelingen, eens per 2 weken. Na elke behandeling had ik zoveel pijn dat ik net enigszins herstelt was om de volgende behandeling in te gaan. Uiteraard in de hoop dat na 16 weken ik weer kon lopen als een kievit. Helaas heeft dit niet zo mogen zijn.

Inmiddels moedeloos van alles, maar wel met de grote wens om weer sterker te worden, ben ik naar de sportschool gegaan. Om daar onder begeleiding van een fysiotherapeut langzaamaan te gaan trainen. Hier werd ik ook niet ‘gehoord’ als ik aangaf dat ik altijd op de crosstrainer na een minuut ‘door mijn heup’ heen schoot, kreeg ik als antwoord “ja dat kan”.

Ineens was ik ‘er klaar mee’, zei tegen mijn man, “ik ga het zelf doen, hoe weet ik nog niet…” Hij begreep heel goed dat ik moe was van het ‘iedere keer mijn verhaal vertellen en teleurgesteld worden’. Toch zei hij, “ik heb een klant Hans Kocks, hij kan je volgens mij helpen. Hij behandelt/ traint/ begeleidt met name sporters en talenten, maar zal ik vragen of jij bij hem terecht kan? Wil je het nog een keer proberen?”

Na een korte telefonische kennismaking heb ik met Hans een afspraak in Heerenveen gemaakt. Het eerste gesprek was oriënterend, wat heb je (heeft je lichaam) meegemaakt door alle jaren heen. Op jonge leeftijd, ca. 15 jaar, heb ik met volleybal een bal op mijn rechterhand gehad waardoor ik posttraumatische dystrofie heb opgelopen in mijn rechterarm. Daar ben ik nooit 100% van hersteld door de jaren heen. Op 18 jarige leeftijd heb ik een auto ongeluk gehad en daar heb ik een whiplash opgelopen. En ook de nekklachten bleven, heb hiermee leren leven.
Op de vierde verjaardag van mijn oudste dochter werd de derde dochter geboren, dus in 4 jaar 3 zwangerschappen gehad. De eerste klachten in mijn onderrug en bekken waren daar.
Na 5 jaar is onze jongste dochter geboren. En de klachten kwamen erger dan ooit terug.

Met dit hele verhaal is Hans aan de slag gegaan. Na de eerste behandeling bleek dat mijn lichaam opnieuw naar de basis terug moest gaan. Ik kreeg een paar eenvoudige oefeningen mee naar huis, welke makkelijk gedurende dag konden worden uitgevoerd. De tweede keer dat ik bij Hans kwam was de pijn al duidelijk minder. De behandeling bestond uit manueel therapeutische mobilisaties van diverse pijnlijke en stijve lokalisaties van kaak-schedel tot en met de voeten-tenen, oefeningen en adviezen. In totaal heb ik van medio oktober tot en met medio december 4 behandelingen gehad.

De oefeningen ben ik trouw blijven doen en doe ik nog dikwijls om mijn rug/ nek ‘soepel’ te houden en goed met ‘mijn lichaam te bewegen’.
Wat ben ik blij dat mijn man Hans heeft aangeraden. En zo bijzonder dat ik met 4 behandelingen zonder pijn door het leven mag gaan en kan genieten van mijn gezin!

Meer testimonials