Werkwijze

Ben jij diegene die (veel) te lang bepaalde klachten houdt? 
Dan ben ik misschien wel de persoon om de juiste oplossingen voor een optimale klachtenvermindering met functie herstel te bereiken. Dit heb ik inmiddels bij velen voor elkaar gekregen, voor zover die klachten natuurlijk verband houden met mijn competenties.

Mijn werkwijze
Mijn werkwijze is er primair op gericht om de coördinatie voor de beweging en houding te optimaliseren, zodat bij je topsportprestaties, in je werksituaties en bij het uitvoeren van je hobby onder andere de kracht, mobiliteit, stabiliteit, conditie, techniek, snelheid en wendbaarheid verbeteren. Mijn ervaring is dat met deze gerichte aanpak een ieder in staat is om naar verloop van tijd het maximale uit zichzelf te halen. Op het moment dat elke beweging telt kun je er maar beter voor zorgen dat die beweging optimaal uitgevoerd wordt. Met de kennis en ervaring van meerdere methodes kan ik de juiste behandeling en oplossingen voor je geven. Met mijn werkwijze verwacht ik binnen 1 tot 3 maanden een aanzienlijke verbetering van je prestaties.

De eerste sessie en de vervolgbehandelingen
Tijdens de eerste sessie is er een intakegesprek, het testen van de fysieke belastbaarheid met het opstarten van de behandelingen middels manueel therapie en het actief uitvoeren en bespreken van een passend oefenprogramma, geven van houdings- en bewegingsadviezen en verslaglegging in het persoonlijke dossier. De vervolgbehandelingen bestaan uit een evaluatie van de afgelopen periode, testen van de fysieke belastbaarheid, manueel therapie, verder opbouwen van het actief uitvoeren en bespreken van het passende oefenprogramma, geven van houdings- en bewegingsadviezen en verslaglegging in het persoonlijke dossier.

Behandeltechniek gepasseerd op brede opleidingsbasis
Mijn behandeling bestaat uit het toepassen van technieken uit de manuele therapie, chiropractie, osteopathie, neurodynamische mobilisaties, gewrichts- en spiermobilisaties, klassieke- en triggerpointmassage in combinatie met mobilisatie oefeningen, kordate oefeningen voor de activering van vertraagde en verzwakte spieren en functionele krachttraining.

VOOR TOPSPORTERS SPECIAAL:
Bij de aanvraag van een blessurebehandeling van een topsporter door zijn begeleidingsteam heb ik de volgende mogelijkheid:
Na het bestuderen van de voorgeschiedenis zijn er op dag 1 langer durende sessies, bestaande uit een grondige intake, onderzoek, behandelingen, adviezen aan de topsporter hoe concreet verder, daarbij behorende instructies en digitale rapportage met mondeling overleg voor de betrokken stafleden.

Daarna kunnen erafhankelijk van de vorderingen die de topsporter realiseert, met nog een paar sessies afspraken gemaakt worden om tot optimale functieherstel te komen. Mijn aanpak is persoonlijk, heel concreet en doelgericht waarbij ik de topsporter ook eigen taken geef.